fbpx
  • +603 8084 2222
  • info@unikop.edu.my
  • Monday - Friday : 9:00 - 17:00

KOLEJ UNIKOP BERPINDAH KE KAMPUS BARU PADA TAHUN 2020

Kolej UNIKOP telah mengumumkan penempatan semula ke kampus baru pada Januari 2020. Kolej ini telah beroperasi di Batu Caves, Kuala Lumpur sejak tahun 1997 dan komited untuk menjadi institusi peribumi swasta utama dengan memperoleh kampus seluas 134,073 kaki persegi di Multimedia Koridor Park City, Cyberjaya.

This image has an empty alt attribute; its file name is edited.jpg

Kampus baru telah ditetapkan untuk meningkatkan  pengalaman pelajar dengan persekitaran pembelajaran  secara digital yang mengalakkan penyampaian portfolio program Kolej termasuk dalam Perakaunan, Pentadbiran Pejabat, Teknologi Maklumat (ICT), Perkhidmatan Penyiasatan, Polis dan Penyiasatan, Pengurusan Perniagaan dan banyak lagi.

Kampus ini akan merangkumi hab pelajar yang berdedikasi, pusat perkhidmatan pelajar, perpustakaan yang telah dipertingkatkan, dan ruang pembelajaran sosial, serta pelbagai bilik kelas dan bilik seminar yang telah ditingkatkan secara digital. Studio makmal IT di dalam studio Kolej ini juga  membolehkan penciptaan bahan digital untuk pengalaman pembelajaran yang lebih menarik dan interaktif.Perniagaan baru dan perusahaan tempatan akan menjana peluang yang lebih banyak untuk pelajar terlibat secara langsung dengan perniagaan dan industri, menyediakan graduan dengan pengalaman pembelajaran yang unik.

Semasa pembinaanya Kolej UNIKOP  telah membina infrastruktur yang konsisten dengan keperluan pendidikan sebagai Institusi Pendidikan Tinggi Swasta. Kini, Kolej UNIKOP telah mendapat kelebihan dalam pasukan pengurusan dan inisiatif kakitangan yang kukuh. UNIKOP berusaha untuk menjadi institusi peribumi utama yang mendedahkan sempadan sains, menguasai teknologi terkini dan menawarkan program yang diperlukan oleh negara kita dalam usaha untuk menjadi negara maju menjelang tahun 2020, terutama dalam bidang sains dan teknologi.

Leave a comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *