AKTIVITI YANG BOLEH DILAKUKAN DI CYBERJAYA

MENONTON FILEM

Pawagam yang paling hampir dengan kampus Cyberjaya yang baru ialah pawagam TGV yang terletak di pusat membeli-belah Dpulze selama 4 minit dari kampus, dua lokasi lain juga boleh didapati di Putrajaya, pawagam GSC mempunyai dua lokasi di Putrajaya, satu di pusat membeli-belah iOi dan yang kedua di Alamanda.

audience-applauding-movie_23-2147803833
happy-women-playing-basketball-arcade-game_23-2148253109

ARCADE

Inilah sebab mengapa pusat membeli-belah Dpulze adalah tempat terbaik untuk bersiar-siar, bukan sahaja Dpulze mempunyai pawagam TGV tetapi tepat di sebelahnya adalah COBAY , bukan itu sahaja, terdapat juga tempat bermain bowling dan lainnya.

BOLING

Seperti yang telah kita nyatakan sebelumnya, anda boleh pergi bermain boling Wangsa BOWL di pusat bandaraya iOi di Putrajaya danPusat Membeli belah DPulze.

young-woman-playing-with-bowling-ball_23-2148344403
Girl friends ice skating on the ice rink together

LUNCUR AIS

Icescape adalah permukaan ais terbesar di Malaysia, yang terletak di pusat bandaraya iOi, gelanggang itu meliputi 30m x 60m permukaan ais, Ia juga sangat digalakkan untuk menganjurkan persembahan dan pertandingan utama, dan juga pelbagai pembelajaran ianya sesuai bagi orang yang baru pernah sehinggalah orang yang berperingkat professional.

DISTRICT 21

District 21 adalah salah satu daripada Taman Sukan dan Rekreasi bertemakan apokaliptik. Merangkumi lebih daripada 10 aktiviti, sesuai dengan segala usia dan keupayaan, dari memanjat, melompat, meluncur dan terbang.

district21
happy-friends-singing-karaoke-together_1098-1623

KARAOKE

Menyanyi adalah salah satu cara untuk melegakan tekanan, terutamanya apabila anda belajar atau bekerja dengan kerap, BonaVox Karaoke terletak di dataran Shaftsbury, dan ia mengambil masa 7 minit menggunakan kereta dari kampus Cyberjaya yang baru.

SUKAN

Aktiviti sukan aspek utama bagi pelajar di Cyberjaya, kerana ia boleh dilakukan pelbagai bidang sukan dan gelanggang di cyberjaya, dan kami telah menyediakan senarai, seperti:

1- Padang Sintetik Majlis Perbandaran Sepang terletak di sebelah Taman Tasik Cyberjaya dan Masjid Raja Haji Fisabilillah, yang terletak 4 minit dari kampus Cyberjaya yang baru.

2- Arena Sukan Cyberjaya adalah 8 minit dari kampus Cyberjaya baru bagi mereka yang menggunakan kereta dan 25 minit perjalanan dengan bas atau berjalan kaki.

3- beberapa bangunan Pangsapuri yang diselenggarakan menyediakan lapangan olahraga dan ladang seperti jalan ke 3, arka, Mutiara Ville.

soccer-into-goal-success-concept_1150-5276
people-playing-business-board-game-wooden-desk_23-2148152756

BOARD GAMES

Cyberjaya dipenuhi dengan kafe dan pelajar yang tinggal di Cyberjaya tidak hanya pergi ke sana untuk melakukan tugasan, tetapi setengah mereka pergi untuk bermain kad atau bermain permainan papan yang disediakan di sana, sesetengah kafe akan menyediakan permainan secara percuma, dan ada yang menetapkan bayaran.

MENAIKI BOT

Cruise Tasik Putrajaya adalah tempat di mana anda boleh mengisi hujung minggu anda dengan rakan-rakan anda. Bot itu akan membawa tempat persekitaran Putrajaya dengan perlahan.

Boat-Cruise-on-Putrajaya
download (2)

MENUNGGANG KUDA

Menunggang kuda terletak di Jalan Kandang Kuda, Presint 5, Putrajaya. Tempat ini terbuka untuk orang yang baru menunggang kuda dan juga untuk orang yang profesional. Kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa boleh menunggang. Jenis penyewaan kuda bergantung pada tahap pengalaman.

PENOREH GETAH

Penoreh getah terletak di Taman Warisan Pertanian, Putrajaya. Ini akan membawa kepada lorong ingatan semasa penjejahan British.

tapping_rubber_latex
putrajaya-international-hot-air-balloon-fiesta-4

BELON UDARA PANAS

Balon Udara Panas di Jalan P2M, Presint 2, Putrajaya. Ia adalah taman pertama yang menawarkan belon udara panas di negara ini. Dengan Balloon Air Panas, kita dapat melihat pemandangan panorama Putrajaya yang indah.

KANDUNGAN YANG BERKAITAN
TEMPAT MAKAN DI CYBERJAYA
TEMPAT MAKAN DI CYBERJAYA
TEMPAT TINGGAL DI CYBERJAYA
TEMPAT TINGGAL DI CYBERJAYA
TEMPAT UNTUK DIKUNJUNGI DI CYBERJAYA
TEMPAT UNTUK DIKUNJUNGI DI CYBERJAYA
Open chat
Thank you for contacting UNIKOP!
We will assist your query shortly.