fbpx

PROGRAM

SENARAI PROGRAM KOLEJ UNIKOP

SIJIL PERKHIDMATAN PENYIASATAN

Sijil Perkhidmatan Penyiasatan memberi peluang kepada individu untuk mencapai kelayakan khusus tahap 3 yang diiktiraf secara nasional dan bertindak sebagai jambatan untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat Diploma.                                             Lanjut

Diploma Kepolisan Dan Penyiasatan

Kolej UNIKOP mengambil berat tentang isu asas daripada individu, komuniti dana negara didalam melaksanakan tanggungjawap, kewajipan dan keadilan. Program ini memberi tumpuan kepada pelajar bagi memahami dari segi aspek undang-undang, dasar dan sistem perlembagaan  dan pencegahan jenayah. Walaupun undang-undang sedia ada seiring dengan peredaran masa, perlembagaan tetap menjadi panduan kepada semua undang-undang lain yang diluluskan oleh Parlimen.              Lanjut..

Diploma Perkhidmatan Penyiasatan

Kolej UNIKOP mengambil berat tentang isu asas daripada individu, komuniti dana negara didalam melaksanakan tanggungjawap, kewajipan dan keadilan. Program ini memberi tumpuan kepada pelajar bagi memahami dari segi aspek undang-undang, dasar dan sistem perlembagaan  dan pencegahan jenayah. Walaupun undang-undang sedia ada seiring dengan peredaran masa, perlembagaan tetap menjadi panduan kepada semua undang-undang lain yang diluluskan oleh Parlimen.            Lanjut ..

Diploma Teknologi Maklumat (Aplikasi Perniagaan)

Kolej UNIKOP menyediakan pelajar dengan pemahaman yang mendalam mengenai prinsip, teori dan perkembangan terkini dalam bidang Sains Komputer & Teknologi Maklumat. Pelajar akan mendapat asas yang kukuh, membolehkan mereka mengalami proses pembangunan perisian dan meneroka perkembangan pesat teknologi rangkaian. Kurikulum menekankan praktikal dan latihan secara langsung. Tumpuan terhadap aspek teknikal pengaturcaraan dan rangkaian. Pelajar dapat meneruskan pengajian ijazah dalam bidang Sains Komputer, Teknologi Maklumat atau yang berkaitan.       Lanjut..

Diploma Pentadbiran Pejabat

Diploma didalam jurusan Pentadbiran Pejabat memberi peluang kepada para pelajar untuk memperoleh pelbagai kemahiran pentadbiran yang penting bagi kejayaan sesuatu organisasi. Pelajar mempunyai peluang untuk memperoleh kemahiran praktikal yang luar biasa dalam prosedur pejabat, peralatan pejabat elektronik dan pengetahuan teknikal tentang kemahiran komputer dan pejabat yang biasa digunakan didalam dunia perniagaan. Kursus ini sepatutnya menjadi satu bagi pelajar kerana ia memberikan liputan mengenai keperluan dan teknik yang diperlukan dalam persekitaran pejabat. Dari syarikat yang rendah hati kepada yang berkuasa tinggi, program ini akan menambah pengawasan profesional dalam perniagaan yang mapan.                          Lanjut ..

Diploma Perakaunan

Kami menjamin masa depan anda, dan kurikulum untuk program Diploma didalam jurusan Perakaunan dirancang dengan teliti untuk memberikan keseimbangan antara kemahiran teoritis dan praktikal. Penginapan anda akan dibimbing dan disokong oleh ahli akademik dalam bidang masing-masing, dengan memasukkan liputan terkini dan inovasi dalam pengajaran mereka. Pembelajaran dijalankan melalui pelbagai kuliah, kerja sekolah, seminar dan projek. Anda akan dinilai melalui peperiksaan dan kerja sekolah, yang boleh mengambil pelbagai bentuk.      Lanjut..

Diploma Pengurusan Perniagaan

Program ini menyediakan pendekatan kontemporari dan perkembangan terkini kepada dunia perniagaan, menggambungkan teori akademik, pengetahuan dari segi perniagaan dan pembangunan kemahiran bagi merentasi pelbagai subjek perniagaan dan pemasaran. Diploma didalam jurusan Pengurusan Perniagaan di Kolej UNIKOP menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran praktikal dan penerapan yang diperlukan untuk mengurus fungsi pembangunan organisasi.                                                       Lanjut

DIPLOMA PENGURUSAN PELANCONGAN

Program ini bertujuan untuk memberi siswa pendidikan dan latihan untuk berbagai karir dalam bisnis seperti manajemen, pentadbiran, personel, pemasaran, perakaunan dan menghubungkannya dengan industri pelancongan.     Lanjut..

DIPLOMA SAINS KOMPUTER

Program ini bertujuan untuk mendidik dan melatih siswa untuk berbagai karier dalam sains komputer seperti jurutera perisian, pereka web, penganalisis sistem, pereka sistem, dan penganalisis data                                                    Lanjut

DIPLOMA PELABURAN KORPORAT

Program ini dirancang untuk memberikan pengetahuan, pemahaman dan kemahiran untuk berjaya dalam pekerjaan dalam industri penyiasatan seperti pengurusan, pentadbiran, korporat dan undang-undang.     Lanjut..

DIPLOMA PENGUATKUASAAN UNDANG-UNDANG

Program ini dirancang dan dikembangkan untuk memberikan kemahiran dan pengetahuan dalam pelbagai aspek penguatkuasaan undang-undang, undang-undang jenayah dan bidang yang berkaitan.                                                 Lanjut

DIPLOMA kEWANGAN

Program ini dirancang dan dikembangkan untuk memanfaatkan potensi pelajar dalam kemahiran teknikal dan analitik dalam bidang kewangan dan perniagaan.     Lanjut..

DIPLOMA PSIKOLOGI

Program ini bertujuan untuk mempersiapkan pelajar untuk berfungsi dengan berkesan sebagai pembantu teknikal dalam pelbagai tempat kerja seperti makmal psikologi, pusat jagaan kanak-kanak, rumah untuk warga tua dan badan kebajikan.                                                 Lanjut

Adakah anda menemui sesuatu yang menarik ?

Sejak tahun 1998, Kolej UNIKOP telah menghasilkan lebih daripada 15,000 graduan berkelayakan, berpengetahuan, profesional dan proaktif dalam pelbagai peringkat dan bidang. Daftar online dan Sertai komuniti UNIKOP kami.